Arkitekturen

Adkomst

Trappehus med heis og trinnfri adkomst til leilighetene fra parkeringsområdet i syd er forbundet med en romslig parkeringskjeller. Felles møteplass blir, i tillegg til takflaten over butikken, på bakkeplan i umiddelbar nærhet til Husmor-lagets forsamlingslokale. Nærbutikken, REMA 1000, ligger i såkalt «tøffelavstand».

Bygget

Bygget skjermer et indre felles gårdsrom.Svalgangene med inngang til hver leilighet henvender seg mot dette atriet. Leilighetene får dermed dagslys fra mer enn èn side. En spalte i nord-sør retning gir et gløtt fra den offentlige gaten og slipper lys inn til gårdsrommet. Oppholdsrom og skjermet privat uteoppholdsareal i form av balkonger og terrasser henvender seg utover. Generøse vindusflater fra gulv til tak gir lyse leiligheter og god kontakt med livet som utspiller seg i sentrum av bygda.

Materialbruk

Fasadematerialene er valgt etter ønske om røffe og vedlikeholdsfri overflater. Lys kledning med innslag av tegl og mørke kontrastflater gir variasjon i farge og overflate og bryter opp et stort volum. De private uteplassene i form av balkonger og terrasser har vegger i gråbrun tre kledning. Dette gir et skjermet og lunt utgangspunkt for individuell møblering og grønne innslag.

Uteområdet

Det er tilrettelagte og solrike uteoppholdsarealer med benker, beplantning og mulighet for lek. Deler av uteoppholdsarealet er skjermet under tak.