Leilighetene

Om leilighetene

Et variert beboermønster styrker et godt bomiljø. Det er derfor lagt opp til en miks av 2- 3- og 4-roms leiligheter som gjør at Husmorgården henvender. seg til flere kjøpergrupper. Leilighetene varierer i størrelse, fra 62 m2 til 145 m2. En stor variasjon av boligstørrelser gjør prosjektet attraktivt for mennesker i ulike familiekonstellasjoner og livsfaser. Her kan alle, fra førstegangskjøpere til de som selger enebolig for å flytte inn i en moderne og vedlikeholdsfri leilighet, finne sin nye trivelige bolig.

Planløsning

Arkitekt har sammen med utbygger hatt fokus på planløsninger fra begynnelsen av. Boligene er gitt en funksjonell utforming og er fleksible i bruk. For de minste leilighetene er potensialet utnyttet til det ytterste for å få til gode løsninger. I de største leilighetene er det lagt vekt på å få lys fra to sider, spesielt i oppholdsrommene. Bad er plassert i kjernen av leilighetene, med vekt på gode dimensjoner og riktig møblering. Alle rom tilfredsstiller byggeforskriftenes krav til tilgjengelig bolig.

Se fullt galleri

Arkitekturen

Adkomst

Trappehus med heis og trinnfri adkomst til leilighetene fra parkeringsområdet i syd er forbundet med en romslig parkeringskjeller. Felles møteplass blir, i tillegg til takflaten over butikken, på bakkeplan i umiddelbar nærhet til Husmor-lagets forsamlingslokale. Nærbutikken, REMA 1000, ligger i såkalt «tøffelavstand».

Bygget

Bygget skjermer et indre felles gårdsrom.Svalgangene med inngang til hver leilighet henvender seg mot dette atriet. Leilighetene får dermed dagslys fra mer enn èn side. En spalte i nord-sør retning gir et gløtt fra den offentlige gaten og slipper lys inn til gårdsrommet. Oppholdsrom og skjermet privat uteoppholdsareal i form av balkonger og terrasser henvender seg utover. Generøse vindusflater fra gulv til tak gir lyse leiligheter og god kontakt med livet som utspiller seg i sentrum av bygda.

Materialbruk

Fasadematerialene er valgt etter ønske om røffe og vedlikeholdsfri overflater. Lys kledning med innslag av tegl og mørke kontrastflater gir variasjon i farge og overflate og bryter opp et stort volum. De private uteplassene i form av balkonger og terrasser har vegger i gråbrun tre kledning. Dette gir et skjermet og lunt utgangspunkt for individuell møblering og grønne innslag.

Uteområdet

Det er tilrettelagte og solrike uteoppholdsarealer med benker, beplantning og mulighet for lek. Deler av uteoppholdsarealet er skjermet under tak.